ERR-i arhiivis sisalduvate materjalide autoriõigused kuuluvad ERR-ile või on ERR-il luba nende kasutamiseks. Materjalide kopeerimine, muutmine, levitamine, üldsusele suunamine nt sotsiaalmeedias, blogides või veebikanalites on ERR-i loata keelatud! Isiklikul mitteärilisel otstarbel on lubatud arhiivikirje lingi jagamine.

Mina siin: Pavel Gurjanov

Saada link

Media

Kirjeldus

Peakokk Pavel Gurjanov räägib toidust kui kunstist. Mis toimub pärast seda, kui klient on restoranis oma tellimuse esitanud? Kuidas jätkub töö köögis? Mida tuleb teha ja kuidas tegutseda selle nimel, et külaline saaks oma roa õigel ajal ning õigesti valmistatuna?

Samast seeriast

Vaata kõiki

Sarja pealkiri: Mina siin
Osa nr.: 10
Kestus: 00:14:26
Indeks: 2016-003464-0010
Esmaeeter : 12.11.2016
Kategooria: Elu → ülevaade teatud elualal toimuvast
Püsiviide: vajuta siia
00:00:00 Saatepea
00:00:13 FILM VENE KEELES. KATE: Pavel Gurjanov oma restorani köögis.. teritab nuga.. KT (kaadritagune tekst): Pavel räägib, kes on peakokk, mida ta kõike teeb.. peakokk on restorani esindusisik, ta on nii tugev kui ta kõige nõrgem kokk
00:00:58 KATE: Pavel Gurjanov.. mere ääres, paekalda juures. ilukaadrid Pavelist, aegluubis.. KT: Pavel (:01:07: kpl) räägib endast- on Tallinna kahe restorani peakokk, kokana töötanud üheksa aastat. Räägib, kuidas ta kokaks läks õppima.. Sai tööle restorani, mis oli tol ajal Eestis nr.1. Töö oli raske, kuid seal sai ta aru, et just see töö on tema jaoks..
00:02:14 KATE: Vaade aknast restorani aeda vanalinnas, seal Pavel Gurjanov.. KT: Pavel (:02:20: kpl) räägib, et käis paljudel konkurssidel, välisreisidel.. kolme ja poole aasta pärast sai ta vanemkokaks, viiendal aastal sai Eesti aastakokaks. Üheksa aasta pärast sai peakokaks..
00:02:37 KATE: Mets, Pavel Gurjanov metsas.. korjab kolleegiga pohli, mustikaid, seeni. Pohlapuhm. Jänesekapsad. KT: Pavel räägib, et oli lapsena suviti vanaema juures maal. Sellest ajast ongi esimesed arusaamad toidust. Talle meeldib looduslähedus ja talle meeldib kohalike toiduainete idee. Räägib, et Eesti metsad on rikkalikud.. köök on põhjamaiselt eestipärane, omapärane Nordic..
00:03:47 Pavel Gurjanov keskturul. Turuletid juurviljade, puuviljadega.. pohladega, kukeseentega. Pavel kutsub vaatama turule, mida pakub praegu Eesti loodus ja aed. KATE: Kukeseened. Pavel ostab kukeseeeni. Näitab ka musti kukeseeni e black trumpet. Räägib, mida neist teha.. KT: Pavel räägib, et kukeseened jõuavad juba õhtul nende restorani lauale.
00:05:07 Pavel Gurjanov (kpl) räägib, et ta tahab, et ta toit oleks stiilne, supermaitsev ja huvitav.. KATE: Pavel restorani köögis. Puhastatakse, praetakse kukeseeni. Garneeeritud toit taldrikul. KT: Pavel räägib, et restorani jaoks peaks leidma nii odavad toidud kui võimalik ja maitsvad toiduained. Siis mõeldakse, mida nendest toiduainetest teha. Räägib, kuidas mõeldakse välja seda, kuidas ja millega need toiduained sobivad. Räägib, kui tähtis on taldriku valik.
00:06:09 KATE: Pavel Gurjanov metsas. Seentega puutüvi. Pavel köögis toiduaineid võtmas. Magustoit halvaast taldrikul. KT: Pavel räägib, et ka toit on mälestus.. ikka ootad sellist maitset, mida oled kunagi vanaema juures saanud. Näiteks tema lapsepõlvemaitse on halvaa, nii kasutab ta oma restoranis tehtud magustoidus halvaad.
00:07:07 KATE: Väljast on näha aknast Pavel Gurjanov restorani köögis. Toidupanek taldrikule. Murulaugu hakkimine. KT: Pavel (07:26: kpl) räägib, et tihti võrreldakse kokkasid kunstnikega.. see amet on väga loominguline. Aga nagu kuulsaim kokk Paul Bocuse on öelnud, on see töö siiski käsitöö.
00:07:31 KATE: Pavel Gurjanov ja kokad köögis tööd tegemas. Toidud taldrikutel. Ettekandjad võtmas taldrikuid roogadega saali viimiseks. KT: Pavel (:08:51: kpl) räägib kui tähtis on köögis meeskond. Räägib kokkade tööjaotusest restoranis.
00:09:30 Pavel Gurjanov räägib, et tegelikult restoranis maksavad inimesd meeleolu eest. KATE: Restoran, inimesed laudade taga. KT: Pavel räägib, et põhimõtteliselt nad teevad inimesi õnnelikuks.. teevad kuidagi maailma paremaks.
00:09:55 Pavel Gurjanov räägib restoranis toidutellijatele toitudest, mida nad on tellinud. KATE: Taldrikutel on veisesteik, lambaroog. Köögis valmistatakse just neid roogasid. Pavel korjab metsas jänesekapsast.. Pavel metsas. Köögis roogade valmistamine, kokkade pingeline, kiire töö. KT: Pavel räägib, miks nad tutvustavad roogasid restoranikülastajatele. Räägib restorani saali ja köögi erinevast maailmast ühel ajal - saalis viisakus, suursugusus.. köögis põrgu, pinge. Räägib kokkade pingelisest pikast tööpäevast. Pavel arvab, et temaga töötavad koos samasugused fanaatikud kui temagi.
00:13:23 KATE: Pavel Gurjanov mere ääres, köögis, metsas.. KT: Pavel (:13:33:kpl) räägib, mis on tema jaoks toit - nauding, vajadus ja tema eneseteostus. Ta peab ennast õnnelikuks inimeseks, sest ta saab raha selle eest, mida ta armastab teha.
00:14:08 Lõputiitrid. ETV+ ident.
Faili nimi: 2016-003464-0010_0001_XHD_MINA-SIIN.mxf
Indeks: 2016-003464-0010
Kestus: 00:14:26
Registreerimise kuupäev: 09.10.2016
Registreerimise aeg*: 2016-10-09 06:46:25
Videoanalüüsi olek: COMPLETED

Lisa oma arvamus

Arvamuse lisamiseks logi palun sisse Id-kaardi, Mobiil-id või parooliga.
Kommentaare laetakse, oota hetk..

Tellimiseks pead sisse logima

Logi sisse